Page 11 of 77 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast
Results 101 to 110 of 762

Thread: R9 290 Black Screen Fix!!!

  1. #101
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    13

    Default

    Hi,bruc.

    Could you send me the new 290 Tri-X OC(eufi) bios?

    EDIT:I dont have performance loss with new VBIOS.
    Old VBIOS: 52.1 Heaven 1080p x8AA Quality Ultra Tessellation Extreme
    New VBIOS: 52.6 Heaven 1080p x8AA Quality Ultra Tessellation Extreme


    Thanks.
    Last edited by cosita_es; 10-01-2014 at 02:52 PM.

  2. #102
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    1

    Default

    will you please send me the BIOS for 290 Tri-X OC (UEFI)

    thank you

  3. #103

    Default

    Hi,
    in my case the left position (towards DVI) is UEFI and the right (towards GPU power) is the non UEFI???? Is it normal? Thats how i bought it (new)... how should i flash it?

  4. #104
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11

    Default

    Quote Originally Posted by bruc View Post
    Hi guys! I recently bought Sapphire R9 290 Tri X 4GB OC, and after few days it start Black Scree. I could not enter in any game, the screen freez and start Black. I try all drivers from 13.12 to 14.8 and the problem was same. Yesterday I contact Sapphire Support ( Many Thanks ) and open a new Ticket about my problem. I send them my Bios Information, and they say that they have new Bios Version for my GPU. They send me both new VBIOS and instructions how to flash my card. After i did successfully flashed to new VBIOS, no more freezing and Black Screen any more. I am playing Battlefield 4 and other games without problems. I see that many of you have Black Screen problem so maybe that can Help You. Once Again, Many Thanks To Sapphire Support !!! If someone want I can attach VBIOS and instruction they send me.
    Hey man I am having black screen issues on idle and I was wondering if you could send your VBios update to me.
    Thanks.

  5. #105
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    2

    Default

    I also have black screens, but rarely, and only when playing diablo 3. Also i noticed performance degrading in older games like rage. I own a R9 290 Tri-x OC. Hynix memory. Do you advise bios update (i have 015.042...)?
    I didn't opened a ticket because it takes a lot of time in order to get a response.

  6. #106
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    369

    Default

    Quote Originally Posted by karkass View Post
    I also have black screens, but rarely, and only when playing diablo 3. Also i noticed performance degrading in older games like rage. I own a R9 290 Tri-x OC. Hynix memory. Do you advise bios update (i have 015.042...)?
    I didn't opened a ticket because it takes a lot of time in order to get a response.
    This card is awesome. You can't have performance degrading, you can only have increased performance. I would suggest you to clean your drivers with DDU or similar and fresh install new AMD drivers and retest! And for Black screen there can be other things that can cause Black Screen for example PSU, MBO Bios etc. Don't use the same Power cord for both 6 and 8 pin Power supply, use 2 cords. First check everything before you update your Vbios or RMA your card!

  7. #107
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by bruc View Post
    This card is awesome. You can't have performance degrading, you can only have increased performance. I would suggest you to clean your drivers with DDU or similar and fresh install new AMD drivers and retest! And for Black screen there can be other things that can cause Black Screen for example PSU, MBO Bios etc. Don't use the same Power cord for both 6 and 8 pin Power supply, use 2 cords. First check everything before you update your Vbios or RMA your card!
    Hello mate. First of all, thank you for the quick reply. I do have 2 cords from psu, and i use them. Also, i did upgraded the driver to the latest whql - 14.9. I did used driver sweeper before installing, as i do every time i upgrade or downgrade the driver. The black screen happened once today. Yesterday it didn't occurred, although on 14.7 happened a lot of time while playing diablo. Also, regarding the performance, I installed Rage, and the framerate and performance was poor as fck, same for far cry 3.
    Draw the conclusions and advise me, what should i do?

  8. #108
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    369

    Default

    Which card did you use to compare your performance? Can you use GPU-Z to monitor your graphic performance while playing? Maybe your games doesn't use 100% GPU power! Please monitor gpu while playing than post your result. If you want I can send you new bios and flash your card? My experience with this card is positive, all my games are using 100% my GPU.

    Regards
    Last edited by bruc; 10-02-2014 at 07:31 PM.

  9. #109
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11

    Default

    Well I though I was in a rut because I sent an email to tech support and they asked me for my PN and SKU# but thanks to Sapphire for having stickers on top of the card with the information. I was just checking with tech support to make sure they give me the same version of the BIOS to what bruc gave me. And thanks Bruc for giving me the BIOS update. I will post my feedback if it worked successfully.

  10. #110
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    369

    Default

    Quote Originally Posted by fender178 View Post
    Well I though I was in a rut because I sent an email to tech support and they asked me for my PN and SKU# but thanks to Sapphire for having stickers on top of the card with the information. I was just checking with tech support to make sure they give me the same version of the BIOS to what bruc gave me. And thanks Bruc for giving me the BIOS update. I will post my feedback if it worked successfully.
    Yes, they told me that this is the latest bios version for that card!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •